maanantai 20. syyskuuta 2010

VIIKONLOPUN VIUHAHDUS, UUDEN VIIKON ALOITUS...


Viikonloppu takana ...enkä nytkään muistanut pyhittää lepopäivää. Kymmenen rautaa kun on tulessa, siinä tunnitkin saavat kyytiä. Luumuomenamehut pullossa, Saariston sadonkorjuuviikonloppu nähty ja koettu, naapurille kakku- ja pullatilaukset leivottu. Siivottu on, pyykätty on. Kohdallani vanha sanonta "Laiska töitään luettelee" ei ainakaan pidä paikkaansa.

Lauantaina lähdimme vain metsälenkille mutta se huipentuikin totaaliseen sekoamiseen ...kanttarelleja maasto keltaisenaan ja eikun hommiin. Onneksi taskustani löytyi muovikassi johon tulikin sitten mätettyä sieniä oikein olan takaa. Saldona parin  kilon herkkusaalis! Viikonlopun ruokalistalta löytyikin sitten kanttarelleja eri muodoissaan. Siinä ei voita ja kermaa säästelty kun ruokaa valmisteltiin. Hyvän kommentin noiden ihanien suomalaisten raaka-aineiden käyttöön on antanut Strömsö-ohjelelmasta tutuksi tullut kokki Michael Björklund: "Kohtuullisesti käytettynä kerma ja voi tuovat syöjälleen ihanan pyöreät posket ja vatsan".

Martta-karvatassun viikonvaihde kului keittiöpuuhissa aktiivisena perässähiihtäjänä ja tuoksuttelijana. Markkinoilla alituinen ihailujen vastaanottaminen vei oman voimansa, puhumattakaan metsäkirmailusta ojien pohjilla lätiköiden. Eilen Martta nappasi vesakosta kepin suuhunsa ja käveli sen kanssa pitkin pihamaata. Siinä oli naurussa pidättelemistä kun tajusin kepin muistuttavan varpua jolla etsitään vesilähdettä. Taisi toinen aavistaa että maanantai-aamusta putkimies on tulossa kyläilemään ja lisää vettä tarvitaan.

Uusi viikkomme pyörähti käyntiin. Putkimies on aamukahvitettu poroleipien kera ja naapurin isäntäkin pääsi kyydissäni kylille asioita hoitamaan. Hyvillä mielin tästä on hyvä jatkaa ...lomailuaan.


  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti