maanantai 18. lokakuuta 2010

HEI ME LEIVOTAAN!



Viikonloppuna Marttajärjestön kotisivuja (http://www.martat.fi/) lueskellessani huomasin Marttojen olevan aktiivisena osallistujana Hei me leivotaan! -kampanjassa (http://www.heimeleivotaan.fi/). Itsekkin Marttajärjestöön kuuluvana ja Kemiön Nuormarttojen jäsenenä koin tarvetta kantaa korteni kekoon tuossa kampanjassa. Sivuilla oli varsin hyviä vinkkejä ja leivontareseptejä laidasta laitaan. Sieltäpä sitten nappasin leipomusohjeen ihan nimensä perusteella, käärin hihat, laitoin essun eteen ...ja Hei me leivotaan!


MARTAN VANILJASYDÄNMUFFINIT (10-12 KPL)

150 g margariinia
1 dl (erikoishienoa) sokeria
1 muna
vajaa 4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaniljakiisseli:
3 dl maitoa
1 muna
2 rkl sokeria
1 ½ rkl perunajauhoj
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
tomusokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna hyvin vatkaten. Lisää jauho-leivinjauheseos. Anna taikinan olla hetki kylmässä.

Valmista täyte: Sekoita kaikki kiisselin aineet paitsi vaniljasokeri hyvin kattilassa. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee. Kastike ei saa kiehahtaa, jotta se ei juoksetu. Lisää vaniljasokeri vähän jäähtyneeseen kiisseliin.

Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppu taikina 10–12 osaan. Painele palat muffinipellin voideltujen kolojen tai metallivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi vaniljakiisseliä syvennyksiin. Taputtele lopusta taikinasta muffineille kannet ja paina ne napakasti reunoista kiinni. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15–20 minuuttia. Irrota jäähtyneet muffi nit pellistä varovasti. Koristele ennen tarjoilua tomusokerilla.




Muffinit valmistuivat kädenkäänteessä ja pian olikin tarjolla suussasulavia herkkuja. Martta-karvatassummekin pääsi osalliseksi uuden ohjeen laaduntarkkailussa jossa maistiaisineen jäljelle ei jäänyt murustakaan. Resepti oli hyvä ja se löysi paikkansa rakkaaseen reseptikirjaani.

Tällä viikolla aikomukseni on jatkaa teeman parissa. Naapurin pojalla nimittäin on syntymäpäiväjuhlat viikonloppuna ja olen lupautunut leipomaan sinne sen seitsemää sorttia makeaa ja suolaista.

                                                       
                            "Teen teen tattusia,
                              leivon leivon leipäsiä,
                              makoisia, maitoisia,
                              silitän, silitän,
                              nakkaan, nakkaan
                              uunihin ja suukkuhun."

2 kommenttia:

  1. Ahh, nami nami! Näitä vois myös kokeilla joskus! Ehkä kuitenkin vaihdan margariinin voihin, kun tuo mies on Valiolla töissä ja muhunkin on iskostunut tuo voilla parasta-kylddyyri :-)

    Mari K.

    VastaaPoista
  2. Kirjoitin alkuperäisen reseptin ja tietty unohdin mainita tekstiin että vaihdoin margariinin itse myös voihin. Käytän vain ja ainoastaan voita leipomisessa ja ruuanlaitossa ...ei ole voin voittanutta!

    VastaaPoista