tiistai 28. syyskuuta 2010

LOMA - IHMISEN PARASTA AIKAA!


Ihanainen loma alkaa olla taaksejäänyttä elämää. Viime viikonlopun loton superjättipottikaan ei omalle kohdalleni osunut joten perusarki jatkukoon. "Työhön iske, työhön puske, tositoimin, kaikin voimin..."

Viime viikolla hanhi- ja kurkiaurojen paljous taivaalla sai mielen taas kaihoisaksi. Niillä on edessään pitkä matka niinkuin meilläkin pitkää aikaa läpi pimeän syksyn ja talven kevääseen. Ei onneksi aika mennyt muuttolinnuille vilkutellessa kun viikolle mahtui paljon muutakin tapahtumaa ja tekemistä laidasta laitaan. Ilouutisiakin välillä vastaanotettiin kun veljeni perheelle syntyi tyttövauva. Tuplatätinä on onni olla! Hymy kirpoaa myös kasvoille kun olimme klapi- ja puunkaatosavotassa sekä kanttarellien metsästyksessä erittäin hyvin lopputuloksin. Loput kasvimaan ja -huoneen sadotkin saimme korjattua.






Eräänä päivänä  naapurin isäntä kutsuttiin avuksi talkoopäivän viettoon. Siinä oli Martallakin pää pyörällä edestakaisin kulkemisesta ja askeleiden laskemisesta kun kannoimme pari isoa peräkärryllistä kierrätysasemalle viemistä. Kierrätys kunniaan! Talkooväelle maistui torstain tapaan itsetekemäni hernekeitto ja pannukakku mansikkahillolla. Rankan työpäivän kruunasi Kesäkauden päättäjäisemme pihasaunomisineen ja herkkuillallisineen.

Viikonloppuna ajelimme Billnäsiin. Rakennusapteekissa (http://www.rakennusapteekki.fi/) ja puutarhallakin tuli taasen käytyä. Fiskarsiin poikkesimme lounaalle ja tietty Desicon kynttilätehtaalle (http://www.desico.fi/) . Fiskarsin Kuparipajassa kävimme katsomassa hienon PUUN SYY! -näyttelyn jossa tuli nähtyä puuta ja metsää kaikessa moninaisuudessaan. Upeita kyliä ovat kyllä kohteina kumpainenkin ja osuipa matkan varrelle vielä Tammisaaren Mörby Gårdin tilamyymäläkin luomuherkkuineen (http://www.morby.fi/) .









Leppoistaminen, päivän sana, on ja tulee olemaan yksi perussana elämässäni. Muistaisipa ja pystyisipä meistä jokainen huomioimaan sitä elämässään edes jollakin tavoin. Itsekkin vielä näin viimeisen lomapäiväni iltana leppoistin leppoisan kurssiharrastukseni, huonekalujen verhoilun, tänään etätyöksi kotosalle. Siispä painun nyt omalle verstaalle nojatuoliprojektini pariin saunan lämmetessä. Leppoisaa syyseloa ja -oloa kaikille!

1 kommentti:

  1. Ihana blogi ja ihania kuvia! "Leppoistaminen", hyvä sana! T. RvaRoiha

    VastaaPoista