perjantai 1. lokakuuta 2010

VIIKON VINKIT



- Kesäkurpitsavuoka -

1 iso (n. 400 g) kesäkurpitsa
3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
150 g emmentaljuustoraastetta
suolaa ja yrttejä oman maun mukaan

Pese ja viipaloi kesäkurpitsa.  Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista jauheliha ja sipulit pannulla kypsiksi. Lisää pannulle tomaattimurska ja anna kastikkeen hautua noin 5 minuuttia.Voitele uunivuoka ja lado sinne vuorotellen kesäkurpitsa- ja perunaviipaleita, jauhelihakastiketta ja juustoraastetta. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi kastiketta ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.





- Kurpitsasalaatti -

1 l kurpitsakuutioita
Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
2dl vettä
250 g sokeria
pala kanelitankoa
10 valkopippuria

Kurpitsa kuoritaan ja leikataan kuutioiksi. Liemi kiehautetaan ja siihen lisätään kuutiot. Keittele kunnes kurpitsa muuttuu läpikuultavaksi. Purkita ja säilytä viileässä.





- Säilötyt vihreät tomaatit -

2 kg vihreitä tomaatteja
1 kg sipulia
4 rkl suolaa
Liemi:
900 g sokeria
4,5 dl vettä
20 kokonaista neilikkaa
kokonainen kanelitanko

Sipulit ja tomaatit viipaloidaan. Ne ladotaan suolan kanssa kerroksittain astiaan ja annetaan seistä yön yli. Kaada pois neste joka on kehittynyt yön aikana. Keitä liemi ja anna tomaattien ja sipulien kiehua siinä läpikuultaviksi. Lado purkkeihin ja säilytä viileässä.




- Kanttarellirisotto -

500 g kanttarelleja
150 g voita
1 l vahvaa kanalientä
6 dl risottoriisiä
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
1 dl kermaa
0,5 tl sahramia
suolaa
mustapippuria
parmesaanilastuja
basilikaa/ rucolaa

Paista kanttarellit voissa ja siirrä ne sivuun. Kuullota pilkotut sipulit. Lisää riisi ja murskattu valkosipuli, jatka kuullottamista. Lisää viini ja sahrami. Lisää 2dl kanalientä ja pienennä lämpötilaa. Hauduta kannen alla. Lisää kanalientä aina kun neste on haihtunut. Jatka tätä noin 20 minuuttia kunnes riisi on al dente. Lisää suolaa, pippuria, kerma, juustoraaste ja anna risoton vetäytyä hetken. Lisää tarjoillessa annoksen päälle tuoretta basilikaa tai rucolaa ja parmesaanilastuja.



                                                 HERKULLISIA HETKIÄ!

1 kommentti:

  1. Olisi todella mielenkiintoista kuulla mielipiteitä miltä maistuu tomaattichytney. Äkkiä ajatellen tuntuisi varsin makealta koska keitetään lähes pelkässä sokerissa ja mausteita on vähän.
    Taidan soveltaa ja kokeilla mitä tulee aivan pienellä määrällä.

    VastaaPoista