keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

AAMU AURINKOINEN...



Varhaisempi päivän valkeneminen alkaa herättelemään aamuvirkkuilijaa aikaisemmin. Tänä aamuna Martta yritti saada mammaa hereille pimeän aikaan, jo puoli viideltä. " Martta, päätä vaan tyynyyn -unet jatkukoon. "
Kello kuusi tuntuikin sitten paljon sopivammalta heräämisajalta.

Keskiviikkopäivä nousi kauniilla auringonloisteella uuteen kulkuunsa. Tienoo oli kirpakan viluinen, mittari näytti -11´. Aamukahveet tissuteltuani lompsimme metsään, minä ja hän! Martta reippaammalla askeleella, mamma perässä rauhallisin aamuaskelin kamera kaulassaan.













Martta haisteli ja havainnoi... tutkaili ja tuumasi... paistatteli ja piehtaroi. Välillä odotteluun leipääntynyt luonnostanautiskelija joutui vaan katsellaan hoputtamaan valokuvailun huumassa hidastelevaa mammaa.

                                                      HILJAISUUS, RAUHA...










Metsään oli hyvä tulla. Olemme jäälläkin nyt paljon ulkoilleet mutta jotenkin turvallisempaa alkaa siirtyä pikkuhiljaa metsähallituksen puolelle. Hankikin kantoi metsän aamuista kulkijaa. Mikäs siinä oli askeltaessa. Mieleeni muistui kuinka pienenä serkkujen kanssa laskettelimme maalla potkukelkalla mummolan peltoa kerihanki alla kantaen. Voi noita ihania lapsuusmuistoja.

Hanki vaan rouskuu kengän alla, muuten on hiljaista.  Raikuvalla pärryytyksellään palokärki saa metsän rauhan rikottua. Osaan vain kuvitella kuinka puu saa kyytiä sen nokan alla. Siinä leseet vaan lentelevät, halki poikki ja pinoon.

Haukka päästää ilmoille naukuvan mielipiteensä jossain puuston suojassa mutta ei suostu kuvattavaksi. Aamun kulkijoina saamme meluisasti raakkuvan korpin silmäilemään tilannetta yllemme. Pian se häviää ja tienoo vaipuu rauhaan...




Puolitoista tuntia metsäistä aamunalkua saa latingit kohdalleen... kokeilkaapa vaikka joskus!

Muikeaa maaliskuun jatkoa kaikille, pilkettä silmäkulmaan ja auringonlämpöisiä ajatuksia kainaloon!



3 kommenttia:

  1. Siellä "maalla" on varmasti mukavaa, kun on Martta kaverina ja turvana. Metsä on täynnä mahtavaa energiaa, odotan niin mökkiä ja metsän huminaa. Hienoja kuvia, se auringon nousu oli upea. Laita isompana kokona, noita on niin kiva katsoa.

    VastaaPoista
  2. Tulin maketsun kautta moikkaamaan ja ilokseni minua odotteli Martta hauveli ja emäntä. Kivalta ja rauhalliselta elolta elämänne siellä vaikuttaa. Täytyy tulla uudestaan.

    VastaaPoista
  3. Lämpimästi tervetuloa! Mukava että löysit tiesi minunkin blogilleni, poikkeahan tosiaan uudestaankin. Kävin kurkkaamassa minäkin jo sinun blogiasi. Hyvältä vaikutti, kyläilen kammarissa varmasti toistekkin.

    VastaaPoista