maanantai 29. marraskuuta 2010

TULE TALVI TUISKUINESI!



Pari viikkoa sitten maa ei ollut aivan lumen peitossa. Tuolloin keräsin vielä ahneuksissani näpit kohmeessa viimeiset jäätyneet suppilovahverot ...löysin 3 litraa! Liekö Martta viestittänyt teollaan Mamman sienestyskauden nyt päättyneen. Hän pyyhälsi läähättäen luokseni, istahti silmiin katsoen suoraan vahveroryppään päälle ja murskasi tietenkin painollaan nuo mättään viimeisetkin sienet jotka hetki sitten olin vielä aikonut kiikuttaa kotiin. "Hyvä on, hyvä on. Se oli sitten siinä, metsän kesä ja syksy, marjastus ja sienestys. Det är allt slut ...Tervetuloa talvi!"




                                                  "Ratiriti ralla, tuli talvi halla.
                                                   Kuuraparta, tuiskutukka,
                                                   lumiviitta, harmaasukka.
                                                   Ratiriti ralla, semmoinen on halla."







Moni haluaisi hypätä talven yli, mutta minkäs teet kun ne neljä vuoden aikaa ovat ja pysyvät meillä Suomen maassa ...ainakin toistaiseksi. Toivotaan että tuleva talvi toisi tullessaan sopivasti talvea meille jokaiselle joka  Suomen sopukassa. Talviauringon säteetkin ovat valoenergiallaan kaamoksen keskellä meille aina  tervetulleita.                                                                                                                                               




Yllättävää oli että meidänkin etelärannalle nyt talvenolot paiskasi näin ajoissa. Merikin on jo jäätymäänpäin. Muutamia jouluja on vihreillä nurmilla täällä tullut tepasteltua ja joskus merikään ei ole saattanut jäätyä lainkaan talven aikana.

Talven kerrospukeutumisen alkaessa kesähelteiden jälkeen sitä melkein toivoisi asuvansa mielummin jossain Tropiclandiassa. Kaikkeen on kuitenkin tottunut ajan myötä, elämän varrella. Lämmintä ylle sekä alle ...nuttua niskaan ja säärenpäätä tukkoon! Ylös, ulos ja lenkille säästä piittaamatta! Nyt kun on lunta, voi pihalla ja metsässä mukavasti seurata eläintenkin jälkiä. Martta heitti viime viikolla makuulle jäniksen jälkien edessä. Käpälän jälkeen, pehmeään hankeen, näytti olevan  mukava työntää kuononsa, tuhista siellä aikansa ja nousta sitten ylös yltäpäältä lumisena. Ulkoilun jälkeen itselle kaffetta kuppiin ja tulia uuniin. Mikäs sen mukavampaa kuin istua kuunnellen uunitulen ropinaa ja välillä lämmittää selkäänsä pönttöuunin kylkeä vasten. Kyllä minä ainakin talvesta tykkään!






                                                                                                                                            

1 kommentti:

  1. Osaat sinä Piia nauttia Martan kanssa olostasi.

    Kun on kylmä ei haittaa kun osaa pukeutua.

    Mukavia pakkaspäiviä teille sinne Kemiöön

    t Marja

    VastaaPoista