keskiviikko 23. helmikuuta 2011

KYLMÄÄKÖ?


Kylmääkö? Kyllä, liian monia! Kylmääkö? On on ..."On se pakkasia pidellyt" on aikalailla ollut viime päivien puheenaihe numero yksi. Oli sää mikä tahansa ihminenhän ei ole koskaan tyytyväinen. Eikä tässä mikään juputtaminen auta, talvi on ja pysyy siitä huolimatta oman aikansa. Maassa maan tavalla... Suomessa on nyt talvi, yksi niistä neljästä vuodenajastamme!






Kylmä käy kieltämättä käpälään jos ei pukeudu. Kerrospukeutuminen on pop vaikka se välillä tukalalta tuntuisikin! Heilutaan sitten kesällä bikineissä, uimahousuissa sikäli mikäli Suomenmaa meille ensi kesään hikihelteitään suopi.

Itseni olen näille keleille karaissut ilkosen kelteisilläni lumihangessa. Tammikuun alusta saakka olen 3-4 kertaa viikossa piipahtanut saunasta hankeen lumipesulle. Suosittelen kylmästi... Hankeen vaan kaikki! Upea teko josta on tullut jo tapa. Martta haukkuu pelastushaukahduksiaan eteisessä kun mamma vähän pyörähtää ulkosalla. Ja nou hätä, aina olen ylös hangesta noussut!




Meidän osoitteessa on kylmään ja lumiseen talveen totuttu. Talommekin on viilentynyt reippaanlaisesti näillä paukkupakkaslukemilla. Jos kantaa ahkerasti puita liiteristä päivittäin, kuten meillä tehdään, on lämpöä tiedossa sen korinkantokuntoilun tuottamana sekä uunintulilla. Aamut ovat alkaneetkin klapeja pönttöuuneihin sytytellen ja tulia kohennellen. Tuli rätisee ihanasti, lämpöä luoden ja aamukahvikin maistuu siinä hehkuvassa lämmössä.

Kovimmilla pakkasilla on ollut mukava puuhastella sisällä kotihommien ja töiden parissa. Pakkasista huolimatta ulkoilua ei koiraihminen voi jättää. Oli keli mikä oli niin ulospäin jokasäin! Kun on lämmintä yllä ja liikkuu niin eihän siitä voi kuin seurata hyvää oloa ja mieltä kaikin puolin sekä koiralle että emännälle.







Pakkanen paukkuu mittarilukemissa, metsän puissa, puutalomme seinissä mutta kyllä se kevät sieltä silti koittaa. Tuo päivien valon määrä ja auringon lämpö saa jo ajatukset kummasti kevääseen. Nauttikaa ihmiset valosta kun sitä taas on tarjolla!








4 kommenttia:

  1. Ihana :) Olet niin aurinkoinen luonne, että!!!
    Asenne on sulla kohillaan, sanoo pohjoisen ihminen. Ihania aatoksia ja kuvia!!
    Lämmin halaus <3 Marita ja pojat.

    VastaaPoista
  2. Ihanat kuvat taas jälleen :) Terkut Helsingistä :)
    -Sini ja Carita, sekä karvapallo Santtu koiruus

    VastaaPoista
  3. Eihän sitä voi kun yhtyä edellisiin.
    Marja ja poppoo

    VastaaPoista
  4. Mie hilipasen normaalisti avantoon, mitä kovempi pakkanen, sen parempi. Nyt olen ollut flunssainen jo kolme viikkoa, enkä uskalla uimaan. Psykofyysisesti hypin seinille ja toivon tämän talven selän taittuvan...

    VastaaPoista